Materijali

Ležište za stopalo obuće GRUBIN pravi se od plute iz kore mediteranskog hrasta. Sloj plute se reprodukuje i zbog toga se može ponovo i ponovo sakupljati bez štete za drveće. Prirodni latekst ili guma se mešaju sa plutom da bi ležište bilo lagano, fleksibilno i da bi moglo da apsorbuje udar. Ležište je prekriveno antilop kožom koja je specijalno obrađena da bi bila mekana, udobana i da bi imala svojstva apsorpcije. Đon je mek, lagan, fleksibilan i vrlo dugotrajan. Ublažava kontakt sa tvrdim površinama i obezbeđuje pun, prirodan pokret noge.

Osnovni materijal za izradu gornjih delova anatomske obuće GRUBIN je koža. Ona je izuzetno debela i luksuzna, a u isto vreme meka i udobna. Bojena je i obrađivana specijalnim metodama da bi se sačuvala njena lepota i jedinstvenost.

GRUBIN-flor je materijal koji je stvorio čovek. Sličan je koži, ali ispod nežne površine se kriju čvrsta vlakna. Posebno je udoban jer omogućava cirkulaciju vazduha i upija vlagu. Takođe je vodootporan, lagan za održavanje, ekonomičan i vrlo dugotrajan.

GRUBIN-felt je vlaknast materijal. Dovoljno je porozan da bi omogućio vazduhu da cirkuliše, a dovoljno čvrst da nogu drži toplom i ugodnom. Obuća GRUBIN-felt je idealno rešenje kao kućna papuča za zimu.