Vaša stopala predstavljaju jedan od komplikovanijih, a samim tim i jako važnih delova ljudskog tela. Sa svojih 26 kostiju, povezanih u 32 zgloba i velikim brojem mišića i tetiva, stopala Vam omogućavaju dve važne funkcije – stajanje i hod. Da bi stopala obavljala ove funkcije, značajni su “lukovi stopala“, poprečni i dva uzdužna luka (spoljašnji i unutrašnji). Njihovo formiranje počinje sa prvim opterećenjem, kada se dete uspravi na noge. Naučna istraživanja su pokazala da se lukovi formiraju do 6,7 godine života, ali isto tako su pokazala da jednom formirani lukovi ne ostaju do kraja života ne promenjeni. Vremenom, kao posledica stalnog stajanja, hodanja po tvrdoj podlozi u neadekvatnoj obući ili nagle promene telesne težine, dolazi do postepenog spuštanja lukova i razvijanja tzv. “Statičkih bolesti stopala”:

  • ravni tabani ili spušteno stopalo – posledica spuštanja unutrašnjeg uzdužnog svoda
  • čukljevi, Hallux valgus – posledica spuštanja poprečnog svoda

Ove bolesti uzrokuju bolove u stopalu, što dovodi do velikih smetnji pri hodu, a vremenom se javljaju i tegobe u drugim delovima tela, u potkolenicama, kolenima, kukovima, bol u leđima i na kraju dovodi do poremećaja držanja tela.
Zaključimo zajedno: Vaša stopala su jako bitna, kako za pravilno držanje Vašeg tela pri hodu i stajanju, tako i za opštu dobrobit Vašeg organizma!!!

Hodanje je rešenje…

Za prevenciju i saniranje problema, doktori preporučuju osnovnu fizičku aktivnost: hodanje. Današnji tempo života nam ne ostavlja baš mnogo vremena za šetnje i izlete u prirodi, pa smo primorani da ovu preventivnu terapiju uklopimo u svakodnevne obaveze. Potreban Vam je Vaš omiljeni par obuće i lični korektivni ulošci amfit, i bolovi mogu da prestanu…

… ali samo sa ličnim korektivnim ulošcima amfit

amfit metoda izrade ličnih korektivnih uložaka

Bilo da se bavite sportom ili samo hodate kako bi ste obavili svakodnevne zadatke, Vi zavisite od Vaših stopala u smislu kontrole položaja tela. Komunikacija između stopala i obuće je kritična za Vaš učinak. Mi Vam možemo pomoći izradom ličnih korektivnih uložaka amfit sistemom. amfit je svetski lider u proizvodnji ličnih korektivnih uložaka, opreme za njihovu proizvodnju i ima široku lepezu patentiranih tehnologija. amfit sistem proizvodnje se sastoji od amfit skenera i freze, tako da može da proizvede uložak za skoro svaku osobu.

Postupak uzimanja otisaka i izrade uložaka:

  1. amfit sistem se bazira na portabilnoj ploči „iglica“ koje se pod pritiskom podižu od baze ploče, formirajući savršen otisak stopala.
  2. Skener očitava poziciju „iglica“.
  3. Dobijene podatke šalje kompjuteru, što se na ekranu vidi kao 2D i 3D prikaz otiska Vašeg stopala, na osnovu kojih se vrši izrada uloška. Sistem omogućava stručnom licu da vrši korekcije kompjuterskog prikaza otiska stopala, pre nego što se počne sa izradom uloška. Uzimanju otiska stopala kompjuterizovanom amfit metodom, uvek predhodi pregled stručnog lica koje obezbeđuje bitne informacije na osnovu kojih se i vrši korekcija kompjuterskog prikaza otiska stopala. Naš lični korektivni uložak je dizajniran kako bi obezbedio pravilan položaj stopala, pravilnu raspodelu težine tela na stopalo, što sve dovodi do smanjenja pritiska na stopalo i bola.
  4. Na osnovu iskorigovanog kompjuterskog prikaza otiska stopala, amfit freza pristupa izradi uloška.

Konsultacije:

*potrebno je obavezno pozvati radi zakazivanja termina

Novi Sad:    Pašićeva 29, Srbija
Tel. +381 21 6615 264
Radno vreme: 9h – 20h, Subotom: 9h – 15h

Beograd: Bul. Mihajla Pupina 10z/IV PP 12 i 13, Srbija
Tel. +381 11 2625 157
Radno vreme: 08 – 16h, Subotom: Ne radi

Telefon za ostale teritorije Srbije
Tel. 064/640-2189